veel gestelde  vragen

Moeten we dat echt beantwoorden? Dat je op deze site bent, betekent dat je het eigenlijk al wel weet toch? Het is goed voor de natuur. Én je portemonnee. Bij een installatie van 10 zonnepanelen bespaar je gemiddeld genomen al snel € 600,- per jaar.

Zonnepanelen leveren veel op. Je investering is duurzaam. Het is goed voor de natuur. En je bespaart heel veel op je energierekening. Voor een gemiddeld gezin al snel zo’n 600 euro per jaar. De panelen verdienen zich gemiddeld in zo’n 6 tot 7 jaar terug. Na deze terugverdienperiode generen de panelen pure winst.

Ook als je niet zo lang in hetzelfde huis blijft wonen is het de investering meer dan waard. Mocht je eerder je huis verkopen dan heeft het positieve (verplichte) energielabel waarschijnlijk een gunstig effect op de verkoopprijs.

Waarom zelf doen als er zoveel partijen zijn die het voor je kunnen doen? Er is een enorme keuze. Let wel op de prijsvechters die veel beloven. Of ondeskundige installateurs die het als niche product aanbieden. Maar gelukkig zijn er ook prachtige bedrijven die je goed kunnen helpen en veel expertise in huis hebben. Waaronder Zorgeloos Verwarmen.

Mocht je zelf handig genoeg zijn, kan je best zelf aan de slag. Zo zijn we zelf ook begonnen. Mocht je tips willen dan geven we die graag. Maar onderschat niet de risico’s. Het werk op het dak kan gevaarlijk zijn. En heb je het nog nooit gedaan dan is zo’n klus nog knap lastig en tijdrovend.

Vaak wel, maar helaas niet altijd. De ligging, de dakconstructie en de ruimte om het huis spelen allemaal een rol. De constructie van het dak moet in ieder geval stabiel genoeg zijn. Soms mag het niet vanwege beschermd stads- of dorpsaangezicht. En heel soms kan het niet omdat we er niet bij kunnen komen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen is geen vergunning nodig. Het beschermend stadsgezicht in Leiden is hierop een uitzondering.

Niet echt. Maar het ene levert wel meer op dan het andere. Omdat er meer panelen op kunnen bijvoorbeeld. Of omdat het rendement per paneel hoger is door een betere zonval. Een plat of schuin dak kan trouwens allebei. Maar natuurlijk geldt; hoe meer op het zuiden hoe beter.

Wij vinden van wel. Er zijn leveranciers die met behulp van (Google) luchtfoto’s beoordelen en offreren. Zorgeloos Verwarmen bekijkt de situatie graag zelf. Zo zien we met eigen ogen hoe de situatie is. Vaak zien we dan net iets meer. En kunnen we ook even persoonlijk kennismaken. En je wensen bespreken. 

Dat valt reuze mee. Gemiddeld leggen we de panelen in een of twee dagen. Dat kan vaak op het bestaande dak. Dakpannen hoeven we niet te verwijderen. Kabels werken we netjes weg. De omvormers zijn klein en plaatsen we onder de panelen. Hooguit moeten we iets aanpassen in de meterkast. Maar je krijgt er binnenhuis geen kast bij die onnodige ruimte inneemt. En wij werken zo snel en netjes als mogelijk.

Zorgeloos Verwarmen wil niet de grootste maar wel de beste zijn. Door zo veel mogelijk mensen goed te helpen met verduurzamen. Op een persoonlijk wijze. Waarbij service centraal staat.

Woon je in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Oegstgeest, Voorschoten, Katwijk, zoeterwoude of in de omgeving daarvan? Dan komen we je graag helpen!

Produktieweg 44-K
2382 PC  Zoeterwoude
06-46677681      
info@zorgeloosverwarmen.nl